“Kerron ehdottomasti eteenpäin, kun olen työhön tyytyväinen"

Kokemuksia Kaltevasta

12. joulukuuta 2019

Kuopiolainen Marko Haaraoja asuu puolisonsa kanssa Saaristokaupungissa. Omakotitaloon elämää tuovat vuoroviikoin myös Markon kolme lasta. Koti on rakennettu vuonna 2001, ja hyvästä kunnosta huolimatta talon ulkoverhouksen huoltomaalaus ja tiilikaton pinnoitus alkoivat olla ajankohtaisia.

Markon kotitalon ja autotallin ulkoverhoukset sekä tiilikatto maalattiin kesällä 2019. Tilanne ei ollut paha tai akuutti seinien eikä kattojen suhteen, mutta Marko näki parhaaksi hoitaa urakan pois alta mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

“Ulkoverhous ei vielä pahemmin hilseillyt, mitä nyt pihkaa tihkui jostain. Kun se maalattiin nyt, tarvittiin vain yksi maalipinta. Jos ulkoverhouksen olisi antanut vielä odottaa, pohjatöitä olisi ollut enemmän ja kahden maalipinnan vuoksi urakka olisi tullut kalliimmaksi”, Marko toteaa.

Myyntiedustajan miellyttävä ja rehellinen käytös vakuutti

Marko suunnitteli urakan toteuttamista jo vuonna 2018 ja pyysikin yhdeltä toimijalta tarjouksen. Tuolloin urakka jäi kuitenkin ostamatta. Tammikuussa 2019 Marko päätti selvittää asiaa uudestaan, ja paikallisia yrityksiä kartoittaessaan hän törmäsi Kaltevan verkkosivuihin. Pian yhteydenoton jälkeen Sauli tuli arvio- ja tarjouskäynnille.

“Saulin miellyttävä käytös, rehellisyys ja ammattitaito vakuuttivat, ja tarjouksen hintalappukin oli mieleen. Sanoin heti, että tuossa on käsi ja kesäkuun ensimmäisellä viikolla voitte tulla tekemään. Olin etukäteen kysellyt tuttavilta kokemuksia Kaltevasta, mutta mitään negatiivista en ollut kuullut mistään”, Marko kehuu.

“Meillä riitti heti juttua metsästyksestä ja kalastuksesta. Omien asiakkaiden kanssa on aina sama juttu: jos harrastus yhdistää ja juttu luistaa, niin heti tulee hyvin toimeen”, metsästystä harrastava ja myyntipäällikkönä työskentelevä Marko nauraa.

Urakka eteni rivakasti ja ammattitaitoisesti

Ennen urakan suorittamista Sauli tuli myös ylimääräiselle käynnille, koska Markon oli vaikea päättää oikea värisävy pelkästään värikartan perusteella. Sauli tuli käymään ja maalasi kokeeksi muutaman laudan kahdella eri sävyllä.

“Arvostan suuresti sitä, että päätöstä helpotettiin maalaamalla pintaa hieman vaihtoehtoisilla värisävyillä. Kun vaihtoehdot näki päivänvalossa ja isommalla pinnalla, päätös oli loppujen lopuksi helppo tehdä.”

Sekä ulkoverhouksen maalaus että tiilikaton pinnoitus tehtiin heti kesäkuun alussa, kuten asiakkaan toive oli. Urakkaan kului kaiken kaikkiaan kuusi työpäivää loppusiivous mukaan lukien, ja aikataulu pysyi luvatussa.

“Koko työ tapahtui niin rivakasti kuin olla ja voi. Maalarit olivat ammattitaitoisia ja osasivat kyllä hommansa”, Marko painottaa.
Työn jälki miellyttää tarkkaa asiakasta
Työn laadusta tarkka Marko halusi, että ruiskuttamisen lisäksi maali hierotaan seinään pensselillä. Työn jälki olikin asiakkaan mieleen, ja lopputulosta voi vain ihailla. Kokonaisuuteen Marko on niin tyytyväinen, että valitsisi Kaltevan uudestaankin, jos tarvetta remontille tulisi.

“Oli hyvä laittaa kerralla kuntoon sekä seinät että katto, kun koko talon ulkonäkö koheni kerralla. Moni ulkopuolinenkin on kommentoinut uutta maalipintaa. Silloin olen kyllä maininnut, että Kalteva on työn takana”, Marko kertoo.

“Sanotaan, että negatiivisen palautteen antaa kahdeksan kymmenestä ja positiivisen kaksi. Kuulun itse tuohon jälkimmäiseen joukkoon. Olen tarkka, mutta kerron ehdottomasti eteenpäin, kun olen tyytyväinen.”