Tiilikaton pinnoitus kannattaa – uuden­veroinen vesikate suojaa koko rakennusta

Katto on jatkuvasti luonnonolosuhteiden ja muiden rasitteiden armoilla. Aurinko haalistaa pinnoitetta, ja katolle kertyy lunta sekä putoaa neulasia ja muuta roskaa. Jos vesikate ei ole ehjä ja hyväkuntoinen, rakennuksen muutkin rakenteet ovat vaarassa vaurioitua.

Tiilikatto on hyvin huollettuna pitkäikäinen

Tiilikatto on luja, kestävä ja pitkäikäinen, jos sen kunnosta pitää hyvän huolen. Irtoroskien poistaminen ja räystäskourujen tyhjentäminen ovat olennaisia vuosittaisia huoltotoimenpiteitä, joilla katon ulkonäköä ja kuntoa ylläpidetään. Hyvästä huolehtimisesta huolimatta tiilikaton pinnoitus tulee kuitenkin ajankohtaiseksi viimeistään katon elinkaaren puolivälissä.

Huoltamaton, huokoinen tiilikatto on optimaalinen kasvualusta sammalelle ja jäkälälle. Sammal ja jäkälä tekevät kattotiilistä hauraampia ja huokoisia, kun kasvusto syö tiilistä kalkkia. Huokoinen kattotiili voi imeä nestettä jopa 300 grammaa. Kertyneen nesteen vuoksi katto on raskaampi, mikä rasittaa rakenteita. Pakkanen rapauttaa kattotiiliä, kun niihin kertynyt neste vuoroin jäätyy ja sulaa.

Tiilikaton pinnoitus vai perusteellisempi kattoremontti?

Tiilikaton pinnoitus on edullinen ja verrattain helppo keino pidentää katon elinkaarta. Jos perusrakenteet ovat kunnossa ja tiilet pääosin ehjiä, pinnoitus tulee perusteellisempaa kattoremonttia halvemmaksi. Pinnoitus sopii niin savi- kuin betonitiilikatoille.

Mikäli aluskate on pahoin vaurioitunut tai sitä ei ole, pinnoituksessa on riski kastella rakenteet. Tällöin perusteellisempi remontti on tarpeen. Jos katon vauriot ovat pintaa syvemmällä ja tiilet ovat kovasti haurastuneet, pinnoitus tuskin riittää pidentämään katon elinkaarta mainittavasti. Mikäli vaurioita on ainoastaan satunnaisissa kattotiilissä, ne on mahdollista vaihtaa pinnoituksen yhteydessä.

Huolellisesti tehty tiilikaton pinnoitus takaa kestävän lopputuloksen

Tiilikaton pinnoitus sisältää kuusi vaihetta, kun teetät työn Kaltevalla.

 1. Katon kunto tarkastetaan ja mahdolliset vuotokohdat paikataan.
 2. Ympäristö, kuten istutukset, suojataan huolellisesti. Huomioimme myös erityiset rakenteet, kuten aurinkopaneelit ja erikoistiilet.
 3. Katto pestään huolellisesti korkeapainepesurilla. Pesu on tehokas mutta riskitön, kun paine on valittu oikein.
 4. Tiilikatto käsitellään kasvustot ja niiden juuret tuhoavalla torjunta-aineella, joka imeytyy pestyyn tiileen ja jää vaikuttamaan pinnoituksen alle. Torjunta-ainetta ei pestä pois.
 5. Katto pinnoitetaan kahteen kertaan joko värittömällä suoja-aineella tai tiilikattomaalilla niin, että lopputulos on kaunis ja kestävä. Maalatessa katon väri on mahdollista vaihtaa.
 6. Lopuksi suoritetaan perusteellinen loppusiivous, ja jätteet hävitetään asianmukaisesti.

Annamme työllemme kahden vuoden työtakuun

Lupaamme, että onnistunut tiilikaton pinnoitus

 1. suojaa kattoa UV-säteilyltä
 2. on vedeneristyskykyinen ja hengittävä
 3. suojaa pakkasrapautumiselta, ilmansaasteilta ja sammaloitumiselta
 4. isää katon käyttöikää
 5. kaunistaa talon ulkomuotoa.

Voiko tiilikaton pinnoitus epäonnistua?

Ilman riittävää ammattitaitoa suoritettu pinnoitustyö voi epäonnistua missä tahansa työvaiheessa. Jos katon pesee väärillä paineilla, pesu voi joko jäädä vajaaksi tai katto vaurioitua pysyvästi. Tiiliä vaurioittaa myös väärä tai sopimaton pinnoite.

Mikäli rakenteita ei tutkita kunnolla, pinnoituksen yhteydessä tehtävä pesu saattaa aiheuttaa kosteusvaurioita. Kosteusvaurioille altistaa pidemmällä tähtäimellä myös katon heikko tuulettuvuus ja se, ettei rikkinäisiä tiiliä vaihdeta ehjiin. Tiilikaton pinnoitus voi epäonnistua myös silloin, jos sääolosuhteita ei huomioida ja työ suoritetaan esimerkiksi liian kylmässä tai kosteassa säässä.

Varaa maksuton kuntotarkastus tiilikatollesi

Kartoituksen perusteella arvioimme pinnoitustarpeen ja annamme pitävän tarjouksen työstä. Kunto- ja kustannusarvio eivät sido mihinkään.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kuntotarkastus ei sido sinua mihinkään, emmekä luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.