Katon huolto ja korjaus

Katon huolto kannattaa tehdä ajoissa, sillä hyvin huollettu katto kestää pitkään! Hoidamme kaikki vesikaton vuosittaiset huoltotyöt vesikourujen puhdistuksista lumien pudotuksiin ja korjaamme löytyneet vauriot kattomiehen ottein!

Omakotitalon katon korjaus

Kattovuodon sattuessa ota yhteys Kaltevan henkilökuntaan. Paikallisen kattovuodon käymme hätäkorjaamassa hyvin nopeallakin aikataululla. Nämä korjaukset tehdään yleensä väliaikaisilla menetelmillä, kuten massaamalla.  Tarvittaessa voimme tehdä laajemmankin kuntokartoituksen vuotavaan kattoon, kysy tästä tarjous. Hätäkorjauskäynnin yhteydessä voidaan sopia jatkotoimenpiteistä ja lopullisista korjauksista.

Suoritamme kaikki kattojen korjaukset alkuperäistä kattomateriaalia kunnioittaen. Konesaumakattoa korjaamme perinteisenä peltisepäntyönä ja kermikatoilla noudatamme tiivissaumakatteen asennusohjeita. Emme käytä lopullisissa korjauksissamme mitään väliaikaisia ratkaisuja, kuten tiivistymassoja tai tiivistyspinnoitteita, joilla voi tehdä vain väliaikaisia hätäkorjauksia.

Teemme myös rivi- ja kerrostalojen katoille elinkaarta pidentävät korjaukset ja huollot – lue palveluistamme taloyhtiöille. 

Soita Iivolle  044 973 5561

Tiilikatto on hyvin huollettuna pitkäikäinen

Tiilikatto on luja, kestävä ja pitkäikäinen, jos sen kunnosta pitää hyvän huolen. Irtoroskien poistaminen ja räystäskourujen tyhjentäminen ovat olennaisia vuosittaisia huoltotoimenpiteitä, joilla katon ulkonäköä ja kuntoa ylläpidetään.

Hyvästä huolehtimisesta huolimatta tiilikaton pinnoitus tulee kuitenkin ajankohtaiseksi viimeistään katon elinkaaren puolivälissä. 

Huoltamaton, huokoinen tiilikatto on optimaalinen kasvualusta sammalelle ja jäkälälle. Sammal ja jäkälä tekevät kattotiilistä hauraampia ja huokoisia, kun kasvusto syö tiilistä kalkkia. Huokoinen kattotiili voi imeä nestettä jopa 300 grammaa. Kertyneen nesteen vuoksi katto on raskaampi, mikä rasittaa rakenteita. Pakkanen rapauttaa kattotiiliä, kun niihin kertynyt neste vuoroin jäätyy ja sulaa.

 

Peltikattokin vaatii huoltoa

Ruostumisen ja muiden vaurioiden ehkäisemiseksi kannattaa peltikattoakin huoltaa säännöllisin väliajoin. Esimerkiksi aurinko ja sen aiheuttama lämpölaajeneminen, lumi, jää sekä katolle pudonneet neulaset kuluttavat peltikaton maalipintaa.

Mikäli huoltoa on laiminlyöty, voi maalipinnan haalistuttua ja kuluttua alla oleva sinkkipinta syöpyä, minkä seurauksena pelti ruostuu herkästi. Koska vaurioituneen maalipinnan korjaaminen on huomattavasti sinkkipinnan korjaamista helpompaa, peltikaton maalaus on suositeltavaa teettää säännöllisesti ja hyvissä ajoin.

Säännöllisellä katon huollolla selvää säästöä

Vesikatto ja yläpohja muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jossa kaikkien osa-alueiden on toimittava. Näin kiinteistö säilyy säältä suojassa, rakenteet kunnossa ja kiinteistön elinkaari mahdollisimman pitkänä.

Kaltevan vuosihuoltosopimukseen sisältyy vesikaton tarkastuksen lisäksi myös yläpohjan lämmöneristeiden ja ilmanvaihdon sekä katon alusrakenteiden tarkastukset, mikäli yläpohjaan pääsee kulkemaan.

Huollamme kattonne ja korjaamme vauriot

Jätä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin katsotaan yhdessä miten voimme teitä auttaa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Viesti ei sido sinua mihinkään, emmekä luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.