Peltikaton maalaus pidentää koko rakennuksen elinkaarta

Katto on rakennuksen tärkein suoja säärasitteita ja muita luonnonolosuhteita vastaan. Muita rakenteita suojaava vesikate altistuu monenlaisille olosuhteille, minkä vuoksi sen kunnosta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää.

Peltikaton maalaus lisää katon käyttöikää

Pelti on helppohoitoinen katemateriaali, mutta ruostumisen ja muiden vaurioiden ehkäisemiseksi se kuitenkin kannattaa maalata säännöllisin väliajoin. Huoltomaalauksella peltikaton käyttöikää saadaan pidennettyä huomattavasti.

Esimerkiksi aurinko ja sen aiheuttama lämpölaajeneminen, lumi, jää sekä katolle pudonneet neulaset kuluttavat peltikaton maalipintaa. Maalipinnan haalistuttua ja kuluttua alla oleva sinkkipinta voi syöpyä, minkä seurauksena pelti ruostuu herkästi. Koska vaurioituneen maalipinnan korjaaminen on huomattavasti sinkkipinnan korjaamista helpompaa, peltikaton maalaus on suositeltavaa teettää säännöllisesti ja hyvissä ajoin.

Huolellinen työ takaa onnistuneen lopputuloksen

Peltikattoa maalatessa olennaista on tehdä pohjatyöt huolellisesti, jotta uusi maali tarttuu hyvin ja tasaisesti. Huonojen tai huolimattomasti tehtyjen pohjatöiden seurauksena uuden maalipinnan käyttöikä on huomattavasti lyhyempi. Huolellisiin pohjatöihin kuuluvat myös esimerkiksi pesuaineen huolellinen huuhteleminen ja se, että katon antaa kuivua kunnolla ennen maalaamisen aloittamista. Oikeaoppisesti tehdyn peltikaton maalauksen työvaiheet ovat seuraavat:

  1. tarvittavat suojaustyöt
  2. mahdollisten ruostekohtien hiominen teräsharjalaikalla
  3. korkeapainepesu katonpesuaineella ja katon harjaus
  4. hiottujen kohtien käsittely ruosteenestopohjamaalilla
  5. katon pintamaalaus pensselillä ja korkeapaineruiskulla
  6. jälkien siivous ja jätteiden hävitys.

Peltikattojen maalauksessa on yleensä hyvä hyödyntää sekä pensseliä että korkeapaineruiskua. Pensselillä on helpompi tehdä haastavampia rajauksia, ja isommilla pinnoilla ruiskulla saa tasaisemman ja kestävämmän lopputuloksen.

Ammattimaisesti toteutettu peltikaton maalaus kestää aikaa ja katseita

Kun peltikatto maalataan laadukkaalla maalilla ammattimaisesti ja sääolosuhteet huomioiden, maalipinta näyttää tasaiselta ja kestää pitkään. Onnistuneen maalikalvon ansiosta katto kestää hyvin sekä kemiallista että mekaanista rasitusta, ja huoltoväli on pitkä. Oikeaoppinen ja -aikainen peltikaton maalaus pidentää peltikaton elinkaarta jopa kaksinkertaiseksi.

Maalaustyön yhteydessä väriä on mahdollista vaihtaa. Kun katon sävyksi valitsee mieleisensä, silmä lepää katon pinnassa vuosien ajan.

Voiko peltikaton maalaus epäonnistua?

Jos pohjatöitä ei tehdä kunnolla ja huolellisesti, lopputulos on todennäköisesti epätasainen tai huonosti kestävä. Väärä pesuaine- tai maalivalinta voi sekin saada lopputuloksen epäonnistumaan.

Työssä onnistumiseen vaikuttaa myös maalausolosuhteiden huomioiminen. Mikäli työn suorittaa esimerkiksi liian kostealla tai kuumalla, maali ei välttämättä tartu tasaisesti.

Peltikaton maalaus ei ole mahdoton tehtävä, mutta se vaatii ammattitaitoa. Me annamme työllemme kahden vuoden työtakuun.

Saammeko tehdä maksuttoman kunto­tarkastuksen katollenne?

Kartoitamme maksutta kattonne tilanteen sekä annamme selkeän tarjouksen kuinka paljon peltikaton maalaus tulisi taloonne kustantamaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kuntotarkastus ei sido sinua mihinkään, emmekä luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.